Scroll Top
tryghed

Tryghed

Alle har ret til en tryg hverdag

Hvad er tryghed?

”Alle har ret til en tryg hverdag.” – Det er S.T.O.P. ´s værdigrundlag og menneskesyn – det vi ønsker at viderebringe til vores personale og samarbejdspartnere. Men hvad er tryghed?

Tryghed handler om både at føle sig tryg og faktisk være tryg, så således må der være konsensus mellem oplevet tryghed, og den reelle tryghed borgere og personale mærker på kroppen i konfliktsituationer, hvilket kan være svært.
Når vi fx taler om tryghed i ældreplejen, handler det derfor om at borgeren oplever og mærker at medarbejderne faktisk både har tryghed i arbejdet, og virkelig ønsker at gøre en forskel, når de går ind til vedkommende på stuen.
Alt for ofte opleves det at situationerne bliver fortravlede og afledt af det, opstår de svære konfliktsituationer. Det kan medføre ulovlige fastholdelses- og magtanvendelser som sågar kan smitte på en hel afdeling og skabe et meget uheldigt miljø. Risikoen for fastholdelses magtanvendelser er betydelig større i situationer, hvor personalet er stressede.
Derfor er det utrolig vigtigt, at ledelsen bliver opmærksom på personalets utryghed, så angsten ikke løber løbsk- hele vejen rundt.

mennesket før adfærden

S.T.O.P. ser altid mennesket før adfærden.
Efter mange års erfaring med området har vi udviklet en metode: nænsom magtanvendelse som et tilkøb til PædagogiskSikkerhed®.
Grunden til dette er, at området er et kapitel for sig .Pædagogisk Sikkerhed® er en forbyggende faktor, og derfor også et fundament som nænsom magtanvendelse® bygger ovenpå.

magtanvendelser

Når der udøves magt, SKAL det foregå det i overensstemmelse med den gældende lovgivning på området. Hvis der udøves magt overfor børn og unge er det Voksenansvarsloven under Social og Boligministeriet.
Hvis det drejer sig om voksne, er det i Serviceloven, der ligger under Socialstyrelsen.

S.T.O.P. understreger og opfordrer på det kraftigste til en forebyggende strategi i  organisationen for hvordan der arbejder forebyggende med magtanvendelser i praksis.

Alternativt, vil vi gerne tilbyder vi gerne et individuelt tilrettelagt forløb, med udgangspunkt i, hvor langt i er i jeres proces med implementeringen af nænsomme og skånsomme forløb.

Persondatapolitik
Når du besøger vores hjemmeside, kan den gemme oplysninger gennem din browser fra specifikke tjenester, normalt i form af cookies. Her kan du ændre dine privatlivspræferencer. Bemærk venligst, at blokering af nogle typer cookies kan påvirke din oplevelse på vores hjemmeside og de tjenester, vi tilbyder.